EDU4LIFE

Seminar Tehnici de negociere și mediere a conflictelor – modul I și II

Vă invităm să participați la seminarul de instruire pentru studenți TEHNICI DE NEGOCIERE ȘI MEDIERE A CONFLICTELOR, începând cu data de 09 martie 2015 orele 14, în sala P03 a Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Seminarul de instruire pentru studenți TEHNICI DE MEDIERE ȘI NEGOCIERE A CONFLICTELOR este organizat în cadrul Proiectului POSDRU/156/1.2/G/141271 „Curriculă modernă, educație continuă și dialog permanent pentru creșterea competitivității și integrării pe piața muncii – EDU4LIFE”, al cărui beneficiar este Universitatea de Vest din Timișoara,  în cadrul activității A.3.3. Organizarea programelor de instruire și perfecționare.

Dr. Roxana Andreea Costea are specializarea principală în Psihologie și secundar în Relații Internaționale și Studii Europene. Este Lector dr. în cadrul Departamentului de Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, unde predă cursuri și seminarii de Fundamentele Psihologiei, Psihologie Judiciară și Psihologia Puterii Personale – Empowerment. Autor și co-autor a mai multor articole și a unei cărți [Aspecte psiho-sociale ale relaţiilor de putere (2012)] în domenile Psihologie Generală, Psihologie Educațională și Psihologie Comunitară, ariile ei de interes includ empowerment în educație și comunitate, strategii motivaționale și centrarea pe present, empatie și comportamente pro-sociale, psihologie judiciară și violența media.

Modul I

  • Conflictul între teorie și practică. Putem să definim, să înțelegem și să recunoaștem un conflict?
  • Relația competiție-cooperare-conflict. Poate conflictul duce la rezultate de creștere și dezvoltare?
  • Conflictul și relațiile sociale – dileme și explicații. Strategii de abordare a conflictelor – Cum ajungem să dezvoltăm propria strategie.
  • Negocierea și medierea. Pentru cine negociază mediatorul?

Modul II

  • Conflictele intrapsihice și conflictele externe. Se poate deprinde înțelegerea emoțiilor personale, emoțiilor celorlalți și decriptarea comportamentului? Gestionarea emoțiilor în timpul conflictului.
  • Personalități dificile și abordarea lor. Putem să ajungem la consens cu persoanele dificile?
  • Arta dialogului și intervenția mediatorului în soluționarea conflictelor.
  • Conflict coaching. Cum poate fi integrat în practică?
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.