EDU4LIFE

Curs de dezvoltare personală

Trăim ani de zile în trendul impus de cultura educațională primită și cu multă muncă  însușită. La un moment dat, dinamica vieții este așa de mare, încât „veleitățile” însușite prin educația primită ne fac să clacăm des și cu o ușurință din ce în ce mai mare.

Apare în mod firesc întrebarea CE TREBUIE SĂ FAC? Întrebare care la rândul ei naște altele și altele pe care de fapt ni le adresăm nouă înșine. Și astfel apare o dorință enormă de a găsi în noi resursele proprii de a ne încadra din mers în dinamica vieții. În momentul în care începem să folosim în exterior realele noastre potențe și să renunțăm la cele pe care nu le stăpânim, vom vedea că vom face față din ce în ce mai bine situațiilor care până acum ne stresau și ne destabilizau. Este de fapt momentul în care conștientizăm că avem nevoie de ajutor și vom căuta un consilier de dezvoltare personală.

Consilierul de dezvoltare personală are rolul de a-l sprijini și însoți pe individ în toate etapele propriei descoperiri și conștientizări, ale aptitudinilor, talentelor native, ale punctelor forte, ale punctelor slabe, în esența, a  tuturor atributelor  și carențelor.

Eu consider că dacă fiecare om este folosit la locul potrivit lui, va excela. Pe această cale doresc să împărtășesc experiența acumulată în diferite domenii în cei peste 20 de ani de carieră în management, prin interacțiunea directă cu oamenii. În cei 10 ani petrecuți ca director executiv într-o mare companie cu peste 600 de angajați, am participat activ la restructurarea acesteia, am coordonat nenumărate procese de preselecție, selecție a CV-urilor, cât și interviurile realizate în vederea angajării de personal, în cadrul posturilor care vizau managementul de top și celelalte poziții libere aferente organigramei companiei.

Ca Business Coach European am predat în Germania cursuri de target coaching, coaching rațional – emotiv, analiză motivațională,  întocmirea și analiza cardurilor de competență, devenind reprezentanta pe România a celei mai mari firme internaționale de business coaching din Europa, SYNK – GROUP GmbH & Co.KG Germania.

Obținerea certificatului de Coach de talente / puncte forte la Berlin, în anul 2013, mi-a desăvârșit expertiza în domeniul relațiilor inter-umane, a declanșat în mine o forță interioară nebănuită, care îmi dă posibilitatea ca la rândul meu să pot face acest lucru pentru toți participanții de la 15 ani în sus, la seminariile de descoperire a primelor 5 talente / puncte forte pe care le țin periodic în Timișoara, București și alte orașe ale țării.

În vara anului trecut echipa noastră a efectuat  prima reorganizare pe bază de talente / puncte forte a unei cunoscute companii din România, după principiul: „Omul potrivit la locul potrivit.”

Elementul esențial pentru obținerea succesului profesional și a fericirii nu îl constituie corectarea slăbiciunilor, ci descoperirea talentelor individului și transformarea lor în puncte forte, ceea ce garantează un randament constant, apropiat de perfecțiune, în orice activitate am desfășura.

Ionela Cioată

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.